У ЄС придумали, як покарають Іран за постачання Росії балістичних ракет

Bloomberg пише, ЄС готує санкції проти дюжини осіб та організацій, включаючи інжинірингові, металургійні та авіаційні компанії, повідомили джерела агентства

Європейський Союз готується до ухвалення пакету санкцій проти Ірану за постачання Росії балістичних ракет. Блок має намір погодити всі моменти із цим рішенням до того часу, коли лідери Євросоюзу зберуться на саміт у Брюсселі наприкінці цього місяця. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Зазначається, що перші заходи торкнуться близько дюжини осіб та організацій, включаючи інжинірингові, металургійні та авіаційні компанії, повідомили джерела агентства.

"Bloomberg" пише, що обмеження Євросоюзу стануть першою відповіддю на постачання ракет, і зараз розглядаються додаткові списки.

Санкції ЄС вимагають підтримки всіх держав-членів, і плани можуть змінитись до того, як це відбудеться.

За оцінками США та Європи, Іран передав балістичні ракети до Росії минулого місяця. Це викликало санкції з боку США, Німеччини, Франції та Великобританії. Іран також надав Москві сотні ударних безпілотників та іншої зброї під час 2,5-річної війни Росії проти України, але передача балістичних ракет свідчить про глибшу участь у конфлікті.

Британська розвідка повідомляла, що Москва отримала ракети Fath-360, які можуть вражати цілі у радіусі 120 кілометрів. За допомогою такого озброєння Росія зможе атакувати військові та цивільні цілі поблизу лінії фронту. При цьому ракети власного виробництва ворог зможе використовувати для далекого радіусу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін прибув до Тегерана 30 вересня, щоб зустрітися з різними іранськими чиновниками та наголосити на важливості російсько-іранського економічного співробітництва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).