У ЄС відреагували на бої в Курській області: чи підтримали Україну

Жозеп Боррель висловив підтримку українському народу та вказав на помилку Путіна через бої в Курській області.

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель відреагував на українську військову операцію у Курській області. За його словами, Україна змушує Путіна відвести свої війська на російську територію.

Жозеп Боррель після розмови з очільником МЗС України Дмитром Кулебою опублікував допис на платформі X з заявою про підтримку українського народу щодо ситуації в Курській області.

"Обговорили з Дмитром Кулебою останні події на передовій та контрнаступ на Курськ. Я знову заявив про повну підтримку ЄС боротьби українського народу", - повідомив Боррель.

Голова дипломатії ЄС наголосив, що російському диктатору не лише не вдалось зламати українців, але тепер Володимир Путін змушений вести бойові дії на території власної країни.

"Путіну не вдалося зломити опір України проти його невиправданого вторгнення, і тепер його змушують відступити на територію Росії", - додав Боррель.

Нагадаємо, що речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів про вивід деяких російських сил зі Запорізької та Херсонської областей через бої в Курській області. Крім того, за словами очільника Міноборони Литви Лаурінаса Кащюнаса, Путін вивів війська з Калінінградської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію Угорщини на бої в Курській області. Радник Орбана закликав не радіти українським здобуткам на території Росії, а якомога швидше йти на мирні переговори для закінчення війни.

Також "Коментарі" писали про те, що Путін отримав несподівану проблему на фронті, через яку кількість його військових зменшується.