У Польщі стався масштабний витік військових даних: що відомо

Деяка інформація, яка потрапила у вільний доступ, є надзвичайно цінною для іноземних спецслужб

У вільному доступі опинилась інформація про озброєння польської армії, програмне забезпечення, кількість боєприпасів, запчастини до бойових машин. Про це пише видання Onet, передають "Коментарі".

На думку експертів, витік цих даних дуже цінний для іноземних спецслужб. Зокрема, чимало інформації стосується техніки, яка лишилась у поляків після розвалу СРСР, а також того, що закуплялось у Ізраїлю, Німеччини та США. У мережу виклали усе про базу ресурсів польської армії - від ноутбуків, білизни і ковдр до винищувачів та ракет. Базу даних, яку виклали у мережу, скачали користувачі з десятків країн. Найбільше нею зацікавились росіяни та китайці.

"Дані, оприлюднені у військовій мережі, становлять 1 мільйон 757 тисяч 390 записів. Щоб продемонструвати масштаби витоку, достатньо сказати, що кількість вогнепальної зброї калібру до 30 мм, її частин та інструментів становить 2800 предметів. З більш ніж 1,7 мільйона оприлюднених записів випливає детальний стан володіння всією польською армією, а також нестача її обладнання. З перепису можна визначити, наприклад, яка техніка не працює чи чого не вистачає польській армії", - розповіли польські військові журналістам видання.

Нині польські спецслужби працюють над пошуком зловмисників.

Нагадаємо, в Україні у ніч з 13 на 14 січня невідомими хакерами було заблоковано державні сайти основних міністерств та сайт "Дія". Зловмисники лишили повідомлення про те, що всі дані українців було злито у вільний доступ. В уряді цю інформацію спростували. Частина сайтів працює, як і раніше.

Читайте також: Федоров прокоментував, чи потрапили до хакерів після взлому державних сайтів дані українців з реєстрів