У Словаччині платитимуть по 300 євро за вакцинацію: хто їх отримає

Для охоплення вакцинацією проти COVID-19 якнайбільшої кількості громадян віком від 60 років Міністерство фінансів Словаччини передбачило особливі пільги

Словацький уряд посередництвом пошти доставляє чеки на 300 євро вакцинованим громадянам старше 60 років на адресу, яку вони вказують у пунктах вакцинації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє радіо Свобода.

У Міністерстві фінансів Словаччини вирішили передбачити особливі пільги для людей у віці, щоб мотивувати людей, які потрапляють до категорії ризику, охочіше вакцинуватися проти коронавірусу. Так фінансову вигоду в 300 євро можуть отримати громадяни Словаччини у віці від 60 років і старше. Ці гроші є можливість отримати у тих, хто пройде повний курс вакцинації до 15 березня 2022 року або ж до цього часу зареєструється на вакцинацію.

У Мінфіні уточнюють, що на матеріальну вигоду можуть претендувати лише громадяни Словаччини, які постійно проживають у країні та які до 15 січня 2022 року вже отримали хоча б один укол із вакциною проти коронавірусу.

За допомогою пошти уряд адресно доставляє чеки на 300 євро всім вакцинованим.

Якщо говорити про статистику, то на сьогоднішній день хоча б один укол із вакциною проти коронавірусу отримали 2,4 млн словаків. Приблизно така ж кількість, а саме – 2,5 млн. громадян пройшли повний курс вакцинації.

Зазначимо, що таку тактику для мотивації пенсіонерів вакцинуватися зробив уряд Болгарії. Щоправда, через фінансові складнощі в Болгарії там як фінансову мотивацію пенсіонери отримують по 38 євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" – тисяча гривень від Зеленського: експерти розповіли, чи ініціатива спрацює вакцинувати всю Україну.