Головна Новини Світ ЄС У Швеції чоловік з ножем порізав 8 осіб: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швеції чоловік з ножем порізав 8 осіб: подробиці

Прибула на місце злочину поліція відкрила вогонь по нападнику, він був нейтралізований і доставлений в лікарню

5 березня 2021, 03:26
Поділіться публікацією:

В м. Ветланда 20-річний чоловік напав з ножем на місцевих жителів і завдав їм важкі поранення. Напади були здійснені в п'яти місцях, повідомляє пресслужба шведської поліції.

У Швеції чоловік з ножем порізав 8 осіб: подробиці

Чоловік напав на перехожих в Швеції (фото з відкритих джерел)

Всі потерпілі в екстреному порядку були госпіталізовані. Під час затримання нападник чинив опір міліції. Поліцейським довелося застосувати табельну зброю і поранити зловмисника який поводився агресивно. Злочинець отримав вогнепальне поранення ноги і також був госпіталізований під наглядом поліції.

Ім'я злочинця не повідомляється, проте відомо, що він неодноразово потрапляв в поле зору міліції за різного роду правопорушення. Спочатку розслідування велося як замах на вбивство, пізніше слідство пішло за статтею теракт.

Нагадаємо, швейцарська поліція підтвердила, що жінка, яка у вівторок в універмазі Лугано завдала удар ножем в шию одній людині і намагалася задушити іншого, належить до джихадистів. Федеральна прокуратура назвала інцидент в італомовному південному кантоні Тічино терористичним нападом і взяла на себе розслідування. Підозрювана, 28-річна жінка, яка проживає в цьому районі, знаходиться під вартою. Швейцарські ЗМІ цитують свідків, які говорять, що жінка, яка нападала, заявила про приналежність до джихадистського угруповання "Ісламська держава".

Один потерпілий отримав серйозні, але не небезпечні для життя травми, а інший отримав легкі поранення. Нагадаємо, нейтральна Швейцарія досі уникала великомасштабних атак джихадистів, які спонукали Францію і Німеччину в цьому місяці посилити прикордонний контроль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини