Угорщина погрожує Брюсселю: вимагає зняти санкції ЄС

Уряд Орбана пригрозив ЄС мігрантами, якщо з Будапешта не знімуть штрафи.

В Угорщині пригрозили, що можуть почати транспортувати мігрантів всередину ЄС, якщо Європейський Союз не анулює покарання для Будапешту через політику надання притулку для мігрантів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Європейський суд оголосив рішення призначити Угорщині штраф у розмірі 200 млн євро, а також додатково щоденний штраф на 1 млн євро за невиконання умов щодо захисту шукачів притулку.

Представник офісу Орбана Ґерґелі Гуляш заявив, що переговори Угорщини та Європейської комісії почнуться у вересні. За його словами, якщо переговори будуть не на користь Будапешту, то Угорщина почне роздавати мігрантам "квитки в один кінець до Брюсселя".

"Ми повинні якнайшвидше домовитися, тому що ми не хотіли б платити великі суми щодня. Але якщо Брюссель хоче приймати мігрантів, ми можемо допомогти", - сказав Гуляш.

Це не перша суперечка між Угорщиною та Європейським Союзом. Країни ЄС критикую Угорщину, яка вирішила спростити механізм видачі віз для громадян Білорусі та Росії. Таким чином вони можуть безперешкодно подорожувати по ЄС через Угорщину обходячи санкції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європейський Союз звернувся до Угорщини з запитом пояснити зміни міграційного законодавства, яке дозволяє видавати візи для росіян та білорусів за спрощеною процедурою. Будапешту дали дедлайн до 19 серпня. Представник уряду Орбана відреагував на цей запит.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Угорщини на прорив російського кордону та Курську операцію України.