Урсула фон дер Ляєн прямо назвала країну і лідера ЄС, який підігрує Путіну

Президент Єврокомісії дорікнула Орбану за підтримку Путіна

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розкритикувала прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, реагуючи на його виступ у Європарламенті. Глава ЄК прямо заявила, що Орбан заграє з російським диктатором Володимиром Путіним, допускаючи іноземне втручання з боку РФ та Китаю, а також підводить угорський народ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

"Все ще є ті, хто звинувачує у цій війні не окупанта, а окупованих. Не на спразі влади Путіна, а на спразі України до свободи", - зазначила фон дер Ляєн.

Дивлячись на Орбана, президент Єврокомісії зазначила, що їй би хотілося знати, чи може глава угорського уряду звинуватити угорців у радянському вторгненні 1956 року чи чехів і словаків за радянські репресії 1968 року, чи литовців за радянські репресії 1991 року? Після цих слів проєвропейські політичні групи почали аплодувати.

Також Урсула фон дер Ляєн обговорила з Орбаном та інші питання. Під час розмови вони погодилися, що Європейський Союз потребує великих інвестицій.

За її словами, незважаючи на зусилля ЄС, спрямовані на розвиток єдиного ринку, є "один уряд, який рухається у протилежному напрямку, віддаляючись від єдиного ринку".

"Як може уряд залучати більше європейських інвестицій, якщо водночас він дискримінує європейські компанії, обкладаючи їх більшими податками, ніж інші?", - наголосила фон дер Ляєн.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Трамп вже готовий: Орбан заінтригував заявою, як республіканець доб'ється миру в Україні.