В ЄС розповіли, коли будуть обговорюватися поступки чи умови у війні України і РФ

Речник Європейського Союзу Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі розповів, що ЄС і далі буде підтримувати Україну у війні з РФ. При цьому він додав, що час для обговорення поступок чи умов Україна вибиратиме сама

Європейський Союз має чітку та визначену позицію всіх 27 країн-членів стосовно злочинного вторгнення Росії в Україну і буде підтримувати її до перемоги, сказав Пітер Стано.

Він підкреслив, що саме Україна, як жертва агресії, визначатиме умови, на яких завершиться ця війна. За його словами, позиція всіх членів Європейського Союзу є чіткою, і вона полягає в тому, що Україну матиме підтримку так довго, як буде їй необхідно для того, щоб здобути правомірну перемогу над Росією у правомірній оборонній війні.

При цьому Стано підкреслив, що саме Україна повинна знайти рішення щодо того, як буде завершена війна, оскільки вона є жертвою.

"Тож саме Україна вирішуватиме, коли настане правильний час для обговорення якихось поступок, умов або будь-чого іншого. Все це знаходиться повністю в руках України"
, - підкреслив Стано.

Стано відзначив, що ЄС в будь-якому разі знаходиться на боці України і буде продовжувати надавати їй всю необхідну допомогу для отримання перемоги.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що позиція України полягає в тому, що вона повинна повернути всі свої втрачені території, тобто повернутися до кордонів 1991 року. Окрім того, в Києві вважають, що Росія має виплатити Україні репарації, а всі воєнні злочинці Росії повинні отримати вироки в Гаазі. Саме це все передбачає "формула миру" президента Володимира Зеленського. При цьому відомо, що цю "формулу" мають незабаром обговорити на "саміті миру", який відбудеться в Швейцарії без участі Росії.

При цьому політологи і чиновники відзначали, що всі війни завершуються переговорами. Проте Україна хоче йти на них із сильної позиції, відвоювавши свої території. Піти на переговори зараз, означитиме погодитися на вимоги Кремля і поступитися окупованими територіями.