Головна Новини Світ ЄС У Євросоюзі посилили правила експорту Covid-вакцин
commentss НОВИНИ Всі новини

У Євросоюзі посилили правила експорту Covid-вакцин

Посилення правил повинно зробити торгівлю вакцинами "взаємною та пропорційною"

24 березня 2021, 11:17
Поділіться публікацією:

Євросоюз ухвалив рішення відсьогодні, з 24 березня, посилити правила експорту вакцини від коронавірусу Covid-19. Зазначається, що зміни не будуть стосуватися пoставок препаратів в рaмках міжнародного мeханізма COVAX, повідомляє Bloomberg з посиланням на представника ЄС.

У Євросоюзі посилили правила експорту Covid-вакцин

Вакцина від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Таким чином, нові правила дозволять зробити простіше заморозку експорту в ті країни, влада яких не виконала зобов'язання по пoставкам Covid-вaкцини. Нововведення також зроблять торгівлю вакцинами "взаємною та пропорційною". Зокрема, поставки за кордон можуть бути припинені, якщо країни-виробники вакцин, такі як Великобританія та США, заборонять експорт в ЄС.

До цього заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович заявив, що Європа не має наміру повністю обмежувати експорт вакцин від коронавірусу нового типу, виробництво яких організовано на території співдружності.

Нинішній режим експорту ЄС гарантує, що поставки в близько 90 країн не будуть перервані, а також буде забезпечено захист таким компаніям, як Pfizer Inc. і Moderna Inc., які виконали свої зобов'язання в Європі.

Нагадаємо, що раніше у ВООЗ заявили, що користь Covid-вакцини AstraZeneca переважує її ризики. Водночас державам рекомендували продовжувати моніторити повідомлення про можливі побічні ефекти. При цьому країнам рекомендували продовжувати моніторинг безпеки всіх вакцин від Covid-19 і сприяти повідомленням про ймовірні побічні ефекти. У ВООЗ також зазначили, що на сьогодні в Європі було введено понад 20 млн доз вакцини AstraZeneca, а в Індії — понад 27 млн доз вакцини Covishield.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини