В голландському магазині Apple чоловік захопив заручників: що відомо

В Амстердамі чоловік тримав заручників в магазині

В Амстердамі поліція отримала виклик про захоплення заручників в одному з магазинів Apple Store у вівторок, 22 лютого. Про це повідомляє DW. За словами свідків, до магазину увійшов чоловік, вони чули постріли та крики тому викликали поліцію.

За інформацією голландських ЗМІ, інцидент почався як пограбування в магазині, що розташований на площі Лейдсеплейн. Озброєний чоловік захопив заручників в магазині. П'ять годин він тримав людей в закладі. Зловмисник вимагав викуп в криптовалюті, 27-річний підозрюваний сам зв'язався з поліцією й повідомив правоохоронців, що хоче отримати 200 мільйонів євро.

На місце події прибули поліціянти, групи швидкого реагування та гелікоптер. Поліціянти огородили площу та попередили місцевих мешканців, які живуть неподалік та перебувають в магазинах чи кафе поблизу місця інциденту, не виходити назовні.

Затримати чоловіка вдалося, коли заручники вирвалися з магазину, поки поліцейський робот доставляв питну воду до закладу. Зловмисник вибіг на вулицю та погнався за людьми, коли поліціянти збили його на автомобілі. Після чого робот просканував підозрюваного на наявність вибухівки, потім медики надали його допомогу.

Наразі чоловік перебуває в лікарні, про його стан здоров'я нічого не повідомляють. Здоров'ю людей, яких намагався захопити чоловік в заручники нічого не загрожує, потерпілих немає. Правоохоронці вибачилися за шум та незручності, які вони завдали мешканцям району.

За даними поліціянтів, підозрюваний мав при собі пістолет і автомат. Мотив інциденту не відомий. Скільки людей було на момент злочину в магазині, наразі не зрозуміло.

Як повідомляв портал "Коментарі", голландське видання de Volkskrant повідомило, що пароль від облікового запису Дональда Трампа вдалося дізнатися кібер фахівцю Віктору Геверсу. Він зміг отримати доступ до аккаунту Президента, випадково підібравши пароль.