Яхти російських олігархів заарештовані в Європі

Яхти росіян починають арештовувати за кордоном

Відомо, що майно багатих росіян за кордоном арештували. Яхту одного з мільярдерів Алішера Усманова, арештували в Німеччині. На нього наклав санкції уряд, оскільки він належить до найближчого оточення Путіна. Про це повідомляє Голос Америки.

У Франції конфіскували яхту, що належить російському олігарху Ігорю Сечіному. Французькі митники арештували рухоме майно відповідно до санкцій Європейського Союзу проти російських олігархів.

За інформацією CNBC , російські олігархи намагаються приховати свої статки, направляючи свої яхти до Чорногорії та Мальдівів. Наприклад, яхта російського мільядера Дерипаски вже прибула на Мальдіви.

В Міністерстві юстиції США буде створено спеціальний підрозділ для виконання санкцій проти російських олігархів, які були запроваджені у зв'язку з війною, яку розв'язала Росія. Працівники підрозділу будуть встановлювати місцезнаходження яхт, літаків, маєтків, що належать російським олігархам.

За словами головного прокурора США Мерріка Гарланда, правоохоронці докладатимуть зусиль для виявлення та арешту майна росіян, щоб їх уряд не продовжував війну з Україною. Аналогічно висловився президент Байден. Мін'юст США займеться арештом активів, нерухомості російських олігархів, які отримують корупційний зиск з кремлівської політики.

Як повідомляв портал, більшість західних компаній виходять з російського ринку та припиняють інвестувати в економіку агресора. Про це повідомляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Також ми писали, що російські кораблі потопили біля Одеси торгове судно Helt, яке ходило під прапором Панами, в районі Тендрівської коси Про це повідомив радник голови МВС Антон Геращенко у своєму офіційному Telegram-каналі.