Зеленський розповів, у якому разі умови миру диктуватиме Росія

Президент України застеріг світ від фатальної помилки, коли план перемоги не буде підтриманий

Якщо міжнародні партнери України не підтримають План перемоги, це стане привілеєм для Росії і великою помилкою. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу у Брюсселі після участі у засіданні Євроради зробив президент України Володимир Зеленський.

Український лідер наголосив, що у плані є і зброя, і запрошення до НАТО, і економічне посилення, яке дасть певність, що в Україні будуть інвестиції, і що її ресурси будуть захищені та не діставатимуться Росії чи їхнім союзникам.

"Якщо не дадуть, нам буде дуже складно. Це буде привілей від світу до Росії. Слабкість України – це сила для Росії. І я думаю, це буде великою помилкою. Ми можемо говорити, що запрошення до НАТО, а також пакет стримування, пакет далекобійної зброї – ми можемо все це мати превентивно. Це ще не членство у НАТО, це запрошення. Але це ознака, що ми там будемо, що Україна не наодинці", - зауважив український лідер.

Зазначимо, також за підсумками участі у засіданні Євроради Володимир Зеленський заявив, що більшість лідерів Євросоюзу підтримали український план перемоги. Україна та європейські партнери працюватимуть над ним.

"Сьогодні у нас була дуже продуктивна розмова з усіма членами ЄС. З усіма колегами. 18 із них коментували план перемоги. І я дуже вдячний, що в мене була закрита частина розмови з союзниками і після нашої дуже відвертої розмови в принципі більшість тих, хто виступав, були повністю на боці підтримки плану перемоги", - заявив Володимир Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" - наскільки реальним є виконання План перемоги : чи допоможе він закінчити війну.