Австрія висилає чотирьох російських дипломатів. Які причини

Австрія оголосила чотирьох російських дипломатів небажаними особами, тобто persona non grata.

Австрія прийняла рішення вислати з країни чотирьох російських послів за поведінку, які суперечить міжнародним угодам. Таке звинувачення часто приписують дипломатам, які займаються шпигунською діяльністю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання інформаційну агенцію Reuters.

В оприлюдненій заяві від австрійського уряду двоє російських дипломатів працювали у посольстві РФ в Австрії, тоді як ще два представники країни агресора були дипломатами від РФ при ООН у Відні. Росіянам наказано покинути країну до 8 лютого, також їх було оголошено статус Persona non grata, тобто небажана персона.

"Двоє дипломатів російського посольства вчинили дії, що не відповідають їхньому дипломатичному статусу. У зв'язку з цим їх оголошено небажаними особами (personae non gratae) відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини", - повідомили у відомстві Австрії.

Російських дипломатів, які були при ООН звинуватили в тому, що вони порушили угоду приймаючу країну між ООН та Австрією. У відомстві Австрії відмовились назвати детальні причини дії російських дипломатів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український дипломат Андрій Мельник закликає Німеччину передати підводні човни для України, щоб вигнати росіян з Чорного моря. Проте військовий експерт вважає, що для України є кращі альтернативи ніж підводні човни, які військові РФ можуть легко виявити і знищити.

Також "Коментарі" писали про російського посла в Берліні, який відреагував на рішення Німеччини відправити танки в Україну.