Бельгієць став найкращим кондитером світу: як виглядають десерти шоколатьє

Шоколатьє віддає перевагу в роботі простим формам і мінімалістичному дизайну

Бельгієць П'єр Марколіні став найкращим кондитером в світі. Нагороду World Pastry Stars 56-річному шоколатьє вручило журі незалежних репортерів. Про це повідомляє NY Post.

Міжнародний конкурс свого часу заснували кращі шеф-кухарі Франції, Швейцарії, Японії, Італії, а також інших країн, де виробляють традиційний шоколад і випічку. Нагороду майстрам кондитерської справи вручають щорічно. Цього разу журі оцінило торти, тістечка і цукерки Марколіні, виконані в мінімалістичному стилі.

Попри скоромний дизайн без надмірностей, ласощі, вироблені самим маестро, - далеко не з дешевих. Вартість однієї коробки може досягати сотні євро. А придбати їх можна тільки в спеціалізованих бутиках в деяких європейських країнах, а також Японії та Китаї.

"Ми живемо в досить похмурий період. Зараз, як на мене, краще, що можна зробити, - це опинитися десь вдома з коробочкою цукерок або ж плиткою шоколаду", - упевнений шоколатьє.

Для П'єра Марколіні це не перша престижна кулінарна нагорода. Ще в 1995 році він став чемпіоном світу з кондитерських виробів. Після цього шоколатьє і відкрив свій перший кондитерський бутік.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, скільки можна їсти шоколаду в день, щоб не нашкодити кісткам.