Головна Новини Світ Європа Безкоштовний проїзд на автобусі за 20 присідань - в Румунії пройшла акція, присвячена Тижню спорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Безкоштовний проїзд на автобусі за 20 присідань - в Румунії пройшла акція, присвячена Тижню спорту

Звичайна вартість проїзду в місті - 50 євроцентів

7 жовтня 2020, 19:22
Поділіться публікацією:

20 присідань — рівно стільки коштує квиток на автобус в румунському місті Клуж-Напока. Чим зумовлена така вартість — пише euro-pulse.ru.

Безкоштовний проїзд на автобусі за 20 присідань - в Румунії пройшла акція, присвячена Тижню спорту

Джерело: euro-pulse.ru

Річ у тому, що влада міста оголосила таку акцію в рамках Європейського тижня спорту. Будь-який охочий міг отримати "здоровий квиток" на автобус і інші види міського громадського транспорту, зробивши 20 присідань за 2 хвилини.

Для учасників акції в центрі міста на одній із зупинок був встановлений спеціальний автомат, який за допомогою камери фіксував присідання і видавав за них квиток на 1 поїздку, який діє на всіх видах міського транспорту.

За словами влади міста, таким чином вони хотіли нагадати жителям про користь фізичних вправ, особливо для тих, хто веде сидячий спосіб життя.

Європейський тиждень спорту відзначається в Європі вже протягом 5 років. Протягом цього відрізка часу повсюдно проходять різноманітні спортивні заходи, починаючи від матчів з дворового баскетболу до майстер-класів із скандинавської ходьби. Головна мета акції — показати, що не обов'язково відвідувати дорогі спортзали й секції, для того, щоб бути в хорошій формі, адже існує багато простих способів залишатися фізично активним в сучасному світі. Відомо, що торік в спортивних заходах взяли участь більше ніж 16 мільйонів європейців.

Раніше "Коментарі" повідомляли про десять способів пережити осінь без шкоди для здоров'я і настрою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини