Головна Новини Світ Європа Чехія буде безкоштовно тестувати громадян на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія буде безкоштовно тестувати громадян на коронавірус

Кампанія з безкоштовного тестування на коронавірус в Чехії триватиме до 15 січня

14 грудня 2020, 12:03
Поділіться публікацією:

Влада Чехії пішла назустріч своїм громадянам і оголосили в країні масове тестування на наявність коронавірусу, причому такі перевірки будуть здійснюватися безкоштовно.

Чехія буде безкоштовно тестувати громадян на коронавірус

Запис на безкоштовний аналіз вже доступна в лікувальних установах країни. Старт кампанії з тестування запланований на п'ятницю, 18 грудня. Орієнтовно програма буде діяти до середини січня.

Відзначається, що жителі Чехії проявили величезний інтерес до безкоштовних тестів — громадяни розхапали вільні місця в запису всього за кілька годин. Такий ажіотаж нескладно пояснити — люди хочуть перевіритися перед святами, які, як правило, проходять в сімейному колі за участю літніх родичів.

Глава чеського уряду Андрій Бабіш вже встиг заявити, що початок масового тестування може початися раніше і назвав дату 16 грудня.

У тестах будуть використовувати метод виявлення антигенів. І, хоча результат можна буде отримати всього за кілька хвилин, точність таких тестів істотно нижче, ніж у ПЛР. Вартість такого дослідження становить 150 крон, проте всі витрати на кампанію забезпечать з бюджету.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 12 грудня заявив про те, що в Міністерстві охорони здоров'я планують збільшити кількість тестувань на коронавірус до одного мільйону кожен місяць. Більш того, Степанов розповів, що тестування може торкнутися всіх, хто має ознаки респіраторного захворювання. Він підкреслив, що тестування буде безкоштовним.

Нагадаємо також, що МОЗ вирішило змінити алгоритм тестування. По більшій мірі зміни будуть внесені в алгоритм обов'язкового тестування  тих громадян, які надійшли в медзаклади під час планової госпіталізації. Алгоритм стане набагато простіше, через те, що зараз   необхідно проходити  ІФА-тест, результати якого можна очікувати кілька днів, а з внесеннями змін і початком застосування тестів на антиген результати будуть вже всього через 15 хвилин. Зараз лікарні вже починають забезпечувати такими тестами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини