Чехія зобов’язала громадян носити одразу дві маски від коронавірусу

У країні спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації

Через складну ситуацію із коронавірусом в Чехії планують зобов’язати громадян з’являтися у громадських місцях одразу у двох захисних масках. Про таке рішення місцевого міністерства охорони здоров’я повідомило видання idnes.cz.

Медичні установи, магазини із різними типами товарів, а також громадський транспорт — ось перелік того, де віднині чехам рекомендують з’являтися або одразу у двох медичних масках, або у респіраторі типу FFP2 (також на вибір N95 або KN95).

Очільник МОЗ Чехії Ян Блатни прокоментував таке нововведення як вимушений крок для посилення боротьби із пандемією коронавірусу. За словами посадовця, в країні останнім часом значно погіршилася ситуація із масовим захворюванням на COVID-19, тому уряду доводиться шукати різноманітні важелі стримування розповсюдження вірусу. Особливо міністр охорони здоров’я стурбований поширенням британського штаму, котрий, як відомо, є більш заразним.

"Я спробую переконати максимальну кількість людей носити респіратори. Однією із речей, яка потрібна зараз для зміни поточної епідемічної ситуації, є стандартизація захисту", заявив Блатни під час виступу в Палаті депутатів.

Слід зазначити, що Чехія й справді дуже страждає від пандемії. На сьогодні в країні припинене відвідування школярами навчальних закладів, закриті окремі типи магазинів, приймаються рішення щодо інших карантинних обмежень.

Утім, як повідомляється, чеський прем’єр-міністр розглядає варіант уже із наступного тижня повернутися до обговорення питання дозволу на роботу всіх крамниць. Щоправда, парламент із своїм очільником поки категорично не погоджується.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, який спосіб допоможе відрізнити оригінальну медичну маску, яка забезпечує протикоронавірусний захист, від підробки.

Також на порталі можна дізнатися, коли Україна все ж дочекається отримання препаратів від COVID-19.