Депутат Бундестагу пояснив, за яких умов можливі мирні переговори з Росією

Робін Вагенер: Мирні переговори можливі, коли Україна буде у кращій військовій позиції

В інтерв'ю виданню "Головком" депутат Бундестагу Робін Вагенер від партії "90/Зелені" наголосив, що Україна має бути добре озброєна та готова до захисту, щоб мирні переговори були ефективними. Він каже, що на переговорах можна досягти більшого, якщо Україна матиме міцні позиції.

Розмова стосувалася і пропозиції міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського щодо проведення референдуму у Криму. Вагенер сказав, що мета війни — повернення Україні всіх її законних територій, і підтвердив, що Бундестаг підтримує Україну в цьому завданні.

"Наразі війна йде за повне відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, а це відновлення всіх міжнародно визнаних кордонів України, і в цьому, звісно, немає жодних сумнівів. І це також те, що Бундестаг дуже чітко дав зрозуміти у деяких ухвалених резолюціях: ми підтримуємо Україну у її боротьбі за повне відновлення територіальної цілісності. І коли йдеться про суверенітет України, то тут не йдеться про нашу думку”, - наголосив депутат.

Політик наголосив, що військова підтримка України має спрямовуватись на зміцнення її позицій, щоб у переговорах країна могла діяти максимально сильно. Посилаючись на міжнародні угоди, такі як Гельсінкські, він наголосив, що не можна міняти кордони країни насильно.

На закінчення Вагенер сказав, що хоча багато війн закінчуються угодами, дуже важливо, щоб Україна могла захистити свої інтереси під час і після переговорів. Він наголосив, що підтримка з боку світової спільноти та Бундестагу є критично важливою для зміцнення позицій України на шляху до мирного рішення.