Дрон порушив повітряний простір Румунії: Генсек НАТО зробив різку заяву

Генсек НАТО Рютте вимагає від Румунії захистити своє небо від іноземних БПЛА та ракет

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте закликав Румунію вжити більш рішучих заходів для захисту свого повітряного простору після нещодавнього інциденту з порушенням кордонів країни невідомим об’єктом. За його словами, Альянс має на меті продемонструвати солідарність із країнами-членами та наголосити на важливості захисту їхнього неба в умовах триваючої війни в Україні.

"Зважаючи на війну Росії проти України, яка призвела до порушення повітряного простору країн НАТО, зокрема Румунії, я хочу сказати: НАТО виявляє свою солідарність, і також ми закликаємо румунську владу ефективно відповісти на цей інцидент", сказав Рютте.

Попереднього вечора румунські військові підняли винищувачі після того, як у їхній повітряний простір влетів невідомий літальний об'єкт, ймовірно безпілотник або ракета. Це викликало занепокоєння у влади та союзників Румунії, адже такі випадки почастішали через близькість до зони бойових дій.

Румунія, яка знаходиться на східних кордонах НАТО, відіграє важливу роль у стримуванні загроз з боку Росії. Тому Альянс закликає країну посилити свою протиповітряну оборону, а також збільшити кількість винищувачів і модернізувати системи захисту.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Генеральний секретар Марк Рютте заявив, що Україна у майбутньому приєднається до Альянсу та стане його 33 або 34 членом. За його словами, це рішення було прийнято у Вашингтоні, однак тепер усе залежить від хронології. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".