Другий замах за рік: Фіцо стверджує, що його "ненавидять" через позицію щодо України

Замах на прем'єра Словаччини: нападник із зарядженим пістолетом затриманий

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо повідомив про ще одну спробу замаху на його життя, яку він пов’язує зі своєю позицією щодо України. Про це політик розповів в інтерв'ю виданню Standard, зазначивши, що інцидент стався 6 жовтня в місті Дуклі, куди він приїхав на офіційний захід.

У цей день у місті проходили урочистості з нагоди річниці Карпатсько-Дуклинської операції – важливої військової події часів Другої світової війни. На заході були присутні кілька високопосадовців, включно з президентом Словаччини Петером Пеллегріні, членами уряду та депутатами парламенту.

Фіцо розповів, що служби безпеки затримали агресивного чоловіка зі зброєю, якого політик вважає небезпечним через його негативне ставлення до його позиції щодо України.

“Ми схопили дуже войовничу людину, яка ненавидить мене за мою позицію щодо України. Він був зі зброєю, на щастя, він не потрапив у зону, де були ми, політики, а пішов у зону, де був натовп. Там він пройшов через рамку металошукача, було виявлено, що у нього був повністю заряджений пістолет”, – розповів словацький прем'єр.

За словами прем'єр-міністра, чоловік зі зброєю намагався наблизитися до політиків, але був зупинений рамками металошукачів та службою охорони. Чоловіка затримали, і наразі поліція з'ясовує його мотиви та причини агресивної поведінки.

Поки що офіційних коментарів від президента Пеллегріні чи інших високопосадовців не було.

Читайте також на порталі “ Коментарі” - Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо розкритикував один з пунктів плану перемоги України, який був запропонований президентом Володимиром Зеленським. За його словами, такі умови загрожують усьому світу глобальною війною.