Євродепутатів піймали на співпраці з пропагандою Кремля: що відомо про новий план РФ в ЄС

Близько 16 депутатів Європарламенту давали коментарі проросійському виданню "Голос Європи", створеному Віктором Медведчуком

Принаймні 16 представників парламенту ЄС співпрацювали з російськими пропагандистами та видавали потрібні для Кремля наративи. Про це повідомляє видання Politico, аналізуючи 50 відеороликів на YouTube-каналі "Голос Європи".

"Голос Європи" (Voice of Europe) – англомовне інформаційне агентство, яке представники чеською та бельгійської влади в березні назвали прикриттям для пропаганди та дезінформації з РФ. Влада Чехії застосувала санкції до двох очільників "Голосу Європи", один з яких – відомий друг Володимира Путіна, екс-український олігарх Віктор Медведчук.

"Якщо це війна цивілізацій, я сподіваюся, що цивілізація в Україні програє. Найкращий спосіб досягти миру — це змусити українців здатися", — зазначив Марсель де Граафф, нідерландський ультраправий депутат під час студійних дебатів, влаштованих "Голосом Європи".

Тьєрі Маріані, політик з Національного об’єднання Франції звинувачує ЄС в тому, що він спровокував вторгнення РФ до України, одобривши торгову угоду з Україною в 2014 році. "Деякі країни просто хочуть знищити Росію, що, по-перше, неможливо і не в інтересах наших країн", - наголосив Маріані.

Як пише Politico, всі євродепутати, які засвітились на "Голосі Європи", були представниками крайніх правих партій. В своїх коментарях, озвучених на каналі, вони заперечували перспективу вступу України до ЄС, звинувачували Україну в початку військового вторгнення, наголошували про корупцію в Україні, виступали за негайні мирні переговори.

Зараз YouTube видалив з каналу "Голос Європи" майже всі відеоролики через маніпулятивний контент. Проте працює англомовний сайт Voice of Europe, де майже всі публікації мають відношення до російсько-української війни.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Боррель натякнув, що ЄС настав час припинити розраховувати, що США захистять блок