Генсек ООН знову похвалив Путіна за БРІКС

Зеленський завуальовано назвав Гутерріша "функціонером" з ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш високо оцінив організацію та проведення саміту БРІКС у Казані. Він поділився своїми враженнями в інтерв'ю російському журналісту Павлу Зарубіну.

На запитання про його думку стосовно зустрічі, організованої Кремлем, Гутерріш висловив кілька похвальних слів на адресу російського керівництва та президента Володимира Путіна.

Генсек ООН відзначив, що впевнений у здатності Росії через платформу БРІКС сприяти вирішенню світових проблем.

"Мені випала нагода відвідати Казанський Кремль, це просто неймовірна пам'ятка світової спадщини. Я вважаю, що всі саміти, які об’єднують різні країни, мають велику вагу, оскільки саме завдяки такому єднанню вирішуються глобальні проблеми у світі," — зазначив Гутерріш.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що В Україні пояснили, чому генсек ООН не мав їхати до Путіна. Зустріч генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша з Володимиром Путіним суперечать лінії ООН щодо підтримки роботи Міжнародного кримінального суду, заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Він процитував фрагмент рекомендацій щодо потенційних зустрічей представників секретаріату ООН з особами, щодо яких МКС видав ордер на арешт. Відповідні вказівки затвердив попередник Гутерріша на посаді Пан Гі Мун.

У документі зазначається, що може статися так, що особи, щодо яких є ордер МКС, будуть добиватимуться зустрічі з офіційними особами ООН, щоби продемонструвати свою зневагу до МКС та спробувати підірвати авторитет суду. Угода щодо відносин між ООН і МКС вимагає, що ООН має утримуватися від будь-яких дій, які можуть перешкоджати діяльності суду та його органів.