Головна Новини Світ Європа Глава генштабу Іспанії пішов у відставку через щеплення від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава генштабу Іспанії пішов у відставку через щеплення від COVID-19

Глава генштабу заявив, що хоче зберегти «імідж Збройних сил»

24 січня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Після скандалу з вакцинацією від коронавірусної інфекції у відставку пішов Глава генштабу Іспанії Мігель Анхель Вільярроя. Його звинуватили в отриманні першої дози вакцини позачергово.

Глава генштабу Іспанії пішов у відставку через щеплення від COVID-19

вакцинація від COVID-19 / Фото: Mary Altaffer/Pool via REUTERS

Відомо, що в Іспанії масова вакцинація від COVID-19 стартувала в кінці грудня і першими щеплення повинні були отримати люди похилого віку, а також медичний персонал. Що стосувалося вакцинації Збройних сил країни, то там також були три пріоритетні групи й начальник генштабу потрапляв в останню з них. Але, згідно з інформацією, поширеною ЗМІ, Мігель Анхель Вільярроя отримав щеплення від коронавірусу позачергово.

Після витоку цієї інформації трапився скандал, тому чиновник через 24 години подав у відставку, і міністр оборони країни її прийняв. Хоча Глава генштабу стверджує, що слідував встановленому протоколу вакцинації й не користувався своїм привілейованим становищем. Проте він вирішив піти з посади, щоб зберегти "імідж Збройних сил".

Після цього інциденту у відомстві проводять перевірку, чи дійсно дотримується протокол вакцинації.

Нагадаємо, в кінці 2020 року влада Іспанії заявила, що створить реєстр, де будуть поміщати дані тих жителів країни, які відмовилися вакцинуватися від коронавірусної інфекції. У реєстрі також буде вказана причина їх відмови від щеплення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відповідно до джерел ЗМІ, народний депутат Михайло Радуцький повідомив Президенту України Володимиру Зеленському, що домовився з німецькою стороною про постачання вакцини Pfizer вже з березня 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Герцог Померанский.

24 січня 2021, 18:28

Испания- мое желание!


Новини