Греція посилила карантин через коронавірус

Буде припинено роботу книжкових магазинів, перукарень та салонів краси, станцій техогляду автомобілів, забороняються полювання та риболовля, будуть закриті церкви

У Греції тільки кілька днів тому слабший карантинні обмеження, як вже стало відомо, що з завтрашнього дня в країні вводять жорсткий локдаун.

Влада країни повідомила, що закриваються сфери послуг, громадського харчування, припиняються всі види діяльності і послуг, які були дозволені до свят.

Як повідомив офіційний представник уряду країни Стеліос Петсас, закриються салони краси, кабінети косметологів, СТО, не можна жителям країни ходити на риболовлю і відвідувати храми.

Також вночі не можна пересуватися по місту, крім тих жителів, хто вночі працює, або медичні працівники в лікарнях.

За словами Петсас, дані заходи вимушені, щоб відновити епідеміологічний баланс і погасити спалаху хворіють коронавірусів.

Очікується, що з 11 січня діти зможуть повернутися в школи.

За словами представника уряду, ситуація з вірусною інфекцією в країні краще, ніж у багатьох європейських країнах, проте число випадків зараження все ще велика.

Нагадаємо, заступник глави МЗС України Євген Єнін заявив, що Польща може передати для українців більш 1 млн доз вакцини від COVID-19. "Польська сторона в черговий раз продемонструвала своє дружнє ставлення до української сторони, запропонувавши нам певну кількість вакцини", - сказав Енин. Йдеться про те, що після отримання самої Польщею необхідної кількості вакцин, вона готова поділиться з вакцинами з українцями. За словами заступника міністра, ще пів року тому МЗС і закордонні дипломатичні установи активно працюють в країнах-потенційних виробників вакцин з метою встановлення прямих контактів НЕ тол