Грузинська влада продовжує грати на темі війни в Україні: дійшло до суду проти телеканалів

Грузинські телеканали оштрафували за відмову показати ролик влади з кадрами зруйнованих українських міст

Тбіліський міський суд ухвалив рішення оштрафувати телеканали Formula, Mtavari та TV Pirveli за відмову показувати гучний скандальний ролик партії влади "Грузинська мрія" з кадрами зруйнованих Росією українських міст. Влада Грузії намагається показувати зруйновані міста України, натякаючи, що, якщо грузини не підтримають їх, то опозиційні партії можуть принести війну до процвітаючих грузинських міст. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "ЄП".

Зазначається, що сто суд Тбілісі ухвалив рішення про штраф у 5000-5500 ларі, що дорівнює приблизно 1800-2000 доларів, на підставі протоколу про адміністративне правопорушення Національної комісії комунікацій Грузії, прийнятого за скаргою партії влади "Грузинська мрія".

У протоколі посилаються на те, що канали зобов'язані протягом останнього місяця перед виборами надавати певний безкоштовний час для реклами всіх партій, представлених у парламенті.

Крім того, рішення суду передбачає, що Formula, Mtavari та TV Pirveli будуть зобов'язані поставити в ефір скандальний передвиборчий ролик "Грузинської мрії" – незалежно від того, чи це буде оскаржено в апеляційному суді.

Варто зазначити, минулого місяця "Грузинська мрія" в рамках передвиборчої агітації виготовила банери та відеоролики, де поряд розміщено фото завданих Росією руйнувань в Україні та, на контрасті, – "нормальне життя" у Грузії.

Промовистими виглядають гасла банерів. Вони закликають виборців "обирати світ" та "сказати ні війні".

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр Грузії побачив великий плюс у скандальній агітації про війну в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Міністерство закордонних справ України повідомили, що засуджують чергові спроби керівництва Грузії втягнути Україну у внутрішньополітичні процеси своєї країни напередодні парламентських виборів.