Хто переможе на президентських виборах в Молдові: результати опитування

Мая Санду лідирує в опитування щодо виборів президента Молдови.

Якби президентські вибори у Молдові проходили наступного тижня, то чинна президентка Мая Санду отримала б найбільшу кількість голосів. Про це свідчать дані опитування, проведеного CBS Research на замовлення Інституту Європейської Політики та Реформ (IPRE).

Згідно з опитуваннями CBS Research за Маю Санду проголосували б 30,3% респондентів. Колишнього президента Молдови та лідера партії соціалістів Ігоря Додона підтримали б 13% опитаних. Це сталось попри те, що Додон оголосив, що не буде брати участь у президентських виборах.

Очікується, що замість Додана на виборах від партії соціалістів візьме участь колишній прокурор Олександр Стояногло. В опитувані CBS Research він не був вказаний, проте 1% респондентів заявили, що віддали б свої голоси за нього.

Трійку лідерів замикає представник "Нашої партії" Ренато Усатий, якого підтримують 6,5% опитаних. На четвертому місці розташувалась колишня башкан Гагаузії Ірина Влах – 5,4%. Близько 20% молдаван ще не визначились за кого вони будуть голосувати на президентських виборах.

Якщо враховувати лише голоси виборців, які визначились, то Мая Санду має 39,3% підтримки, Ігор Додон - 16,9%, Ренато Усатий - 8,5%.

Вибори президента у Молдові призначені на 30 жовтня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент Молдови Ігор Додон поставив під сумніви територіальну цілісність України.

Також "Коментарі" писали про президентку Молдови Маю Санду, яка відповіла, чи пропонувала Україна повернути Придністров'я військовим шляхом.