Головна Новини Світ Європа Кандидат в президенти Молдови Майя Санду: Білорусь повинна стати попередженням для країни перед виборами
commentss НОВИНИ Всі новини

Кандидат в президенти Молдови Майя Санду: Білорусь повинна стати попередженням для країни перед виборами

Майя Санду відома виборцям своєї проєвропейською позицією і бачить майбутнє Молдови в зближенні з Румунією

26 вересня 2020, 00:25
Поділіться публікацією:

Коли кандидату в президенти Молдови Майї Санді поставили запитання про те, яким вона бачить майбутнє Молдови, політик відповіла недвозначно — і навіть в деякому сенсі жорстко. Про її позицію пише Євроньюз.

Кандидат в президенти Молдови Майя Санду: Білорусь повинна стати попередженням для країни перед виборами

Фото: ЕPA

За словами Санду, тільки "очищення політичного класу" допоможе вирішити такі проблеми Молдови, як міграція, корупція, і недієздатність державних інститутів.

Не так давно Санду і сама була частиною цього політичного класу. Вона була міністром освіти з 2012 по 2015 роки, а потім, з червня по листопад 2019 року прем'єр-міністром. З поста їй довелося піти після того, як Парламент Молдавії виніс вотум недовіри Уряду.

Однак, 48-річна Майя Санду, відома своїми проєвропейськими поглядами і колишня радник Всесвітнього банку, хоче повернутися в політику. 1 листопада вона кидає виклик Ігорю Додону, який займає пост президента з 2016 року, в гонці за президентське крісло в Молдові.

Як і багато країн східної Європи, Молдова розривається між двома силами: на заході Румунія і Європа, а на сході Росія.

На думку видання, Додон — відверто проросійський президент і наполегливо займається зміцненням зв'язків з Володимиром Путіним. На відміну від нього, Санду вважається проєвропейським кандидатом, яка бачить майбутнє Молдови в зближенні з Румунією і рухом в сторону європейської інтеграції.

"Події в Білорусі стають дуже важливими для Молдови. Повідомлення, які ми отримали з Білорусі, говорять про те, що сьогодні у людей" нульова толерантність" до обману щодо їх волевиявлення", — підкреслила Майя Санду.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський скасував майбутню поїздку до Білорусі.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини