Конфлікт Сербії і Косово: Росія відреагувала на загострення ситуації

РФ звинувачує у всьому США та ЄС

31 липня стало відомо про загострення конфлікту між Сербією і Косово. На погіршення ситуації вже відреагували у Кремлі. Так кремлівська речниця Марія Захарова оприлюднила російську заяву, де РФ традиційно звинувачує Америку та Євросоюз. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву представниці російського МЗС.

Так країна-агресорка вважає, що через "зовнішній вплив" Євросоюзу і США між Сербією і Косово загострилася ситуація.

"Зрозуміло, на вістрі атаки знаходиться і Белград, який Захід хоче додатково "нейтралізувати" косовоалбанськими руками. Лідери косоварів знають, що серби не залишаться байдужими, коли мова йде про пряму атаку на їхні свободи, і навмисно йдуть на загострення, щоб запустити силовий сценарій", - сказала Захарова.

Також Захарова закликала Косово, за яким нібито "стоять ЄС і США", до припинення "провокацій".

Відомо, що конфлікт між балканськими країнами почався через те, що з 1 серпня почнуть діяти нові правила, де косівські серби мають переоформити номерні знаки, що видані Сербією. Та замінити їх на ті, що видають у Косово. Окрім цього, громадянам Сербії на території Косово видадуть тимчасові документи, що замінять їх сербські.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Сербії поставили вимогу Україні. Очільник республіки Сербія Александар Вучич зазначив, що засуджуватиме визнання РФ ОРДЛО, якщо глава української влади Володимир Зеленський, виступаючи в ефірі телебачення, засудить бомбардування Сербії силами НАТО в 1999 році.Заява сербського президента була озвучена, як відповідь на слова українського посла Олександра Олександровича, який наголосив, що українська держава та її народ мали надію, що влада Сербії засуджуватиме дії Москви.