Головна Новини Світ Європа Латвія оголосила Лукашенка і ще 29 білорусів персонами нон грата
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія оголосила Лукашенка і ще 29 білорусів персонами нон грата

МЗС Латвії опублікував увесь список небажаних персон з Білорусі

31 серпня 2020, 15:57
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс включив 30 громадян Білорусі в список небажаних для країни осіб. Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Латвії.

Латвія оголосила Лукашенка і ще 29 білорусів персонами нон грата

Так, Латвія наклала безстрокову заборону на Центральну виборчу комісію Білорусі, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство юстиції, Генеральну прокуратуру, Комітет державної безпеки, Слідчий комітет і Раду Безпеки.

Як говориться у заяві, відомства "організували та підтримали фальсифікацію президентських виборів", які пройшли 9 серпня, а після почалося "насильницьке придушення мирних протестів".

Латвія назвала свою заборону рішучим сигналом про те, що не сприймає фальсифікацію виборів, побиття мирних демонстрантів і репресії проти журналістів і активістів в Білорусі. А винних у цьому, стверджує МЗС, Латвія бачити не бажає. Крім того, Латвія закликала Євросоюз не зволікати з подібними рішеннями.

У список персон нон грата включені: Олександр Лукашенко, Віктор Лукашенко, Ігор Сергієнко, Максим Риженков, Ольга Чупріс, Дмитро Крутий, Геннадій Богдан, Лідія Єрмошина, Вадим Іпатов, Олена Дмухайло, Світлана Какубо, Ігор Плішевскіс, Олег Слижевский, Ірина Челіковека, Валерій Вакувчікс, Іван Тертель, Іван Носкевіч, Олександр Кожукс, Юрій Караєв, Геннадій Казакевич, Олександр Барсуков, Сергій Хоменко, Юрій Назаренко, Роман Мельник, Іван Кубрак, Олег Шабліко, Андрейс Равка, Олексій Волков, Сергій Аземша і Андрейс Смаз.

Додамо, що такі ж санкції увели Естонія та Литва.

Нагадаємо, експерти розповіли, чим може обернутися для України дипломатична пауза з Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини