Лукашенко заявив про перемогу над коронавірусом в Білорусі

Білорусь-одна з небагатьох країн, які не вводили карантин

Стратегія боротьби з коронавірусом, яка не передбачала строгих карантинних обмежень, виявилася правильною. Таку заяву зробив голова республіки Білорусь Олександр Лукашенко.

"Євросоюз — труни, копають, мруть, в будинок престарілих приїжджають, — а там сотня загиблих. Росія тут ізолювала всіх та інше. "А наш аби що говорить про трактор, про сто грам, про лазню, ще чогось". Я не міг дещо вам говорити всерйоз. І коли я говорив, що трактор вилікує, я розумів, що треба посіяти, тому що жерти буде нічого", — цитує президента білоруський телеканал.

Лукашенко підкреслив унікальність власних рішень і визнав, що йому було непросто під тиском критики.

"Я ж не ідіот, я ж теж розумію, що один у світі, одна країна особливий шлях зайняла боротьби з цим вірусом. Думаєте, легко? Нелегко. Але ми перемогли", - сказав він.

Зазначимо, що епідемія в Білорусі забрала життя у 383 громадян. Всього хворих там налічується 61 тис. осіб. В даний момент, незважаючи на те, що карантин в країні не вводили, там менше хворих, ніж в Україні.

Як повідомляв портал "Коментарі", Білоруський завод алкогольної продукції придумав незвичайний маркетинговий хід. Компанія "Мінськ Кристал" оголосила про виробництво горілки, міцність якої становить 70 градусів. Виробник стверджує, що напій можна використовувати як антисептик для боротьби з епідемією коронавіруса.