Молдова відповіла на звинувачення Росії щодо транспортування біологічних зразків з України

Молдова спростувала російський фейк про транспортування через Кишинів біологічної зброї з України до США.

Керівник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Росії Ігор Кіріллов заявив, що Молдова бере участь у транспортування біологічних матеріалів з України до США, а президентка Мая Санду контролю цю операцію. В МЗС Молдови відповіли, що заяви Росії "чиста вигадка".

27 серпня Ігор Кіріллов розповів, що "США почали активно включати Молдову та Румунію в схеми транспортування біоматеріалів з України". За його словами, експорт цих матеріалів на Захід здійснюють підконтрольні президентці Маї Санду логістичні компанії, а сама Молдова нібито є транзитним вузлом.

Наступного дня Міністерство закордонних справ Молдови відреагувало на російську заяву та назвали її "неправдивою та маніпулятивною".

"Інформація – чиста вигадка. Приписана Міністерству оборони Росії та поширена кількома російськими сайтами, вона продовжує серію містифікацій, за допомогою яких російська пропаганда намагається просувати ідею про те, що Україна може використовувати біологічні зразки в майбутньому", - заявили в МЗС Молдови.

У Молдові вказують, що це чергова спроба Росії впливати на інші держави та населення цих країн.

"Це фейки, спрямовані на створення плутанини та двозначності з метою дискредитації влади Молдови та європейського шляху нашої країни", - вказали в молдовському дипломатичному відомстві.

Також МЗС Молдови зазначило, що країна дотримується міжнародних правил щодо заборони розповсюдження біологічної зброї.

Раніше портал "Коментарі" писали, що Росія звинуватила Молдову в розміщенні українських F-16. У Кишиневі відповіли.

Також "Коментарі" писали про те, що Молдова відчула наслідки російського масованого удару по Україні.