На поромі Греція-Італія сталася велика пожежа: десяток людей зникли безвісти

Дванадцять громадян з Болгарії, Греції, Туреччини та Литви вважаються зниклими

Дванадцять людей досі вважаються зниклими безвісти після того, як полум'я охопило пором, що прямував з Греції до Італії рано вранці в п'ятницю, повідомили представники грецької влади в суботу, коли пожежники боролися за контроль над полум'ям, пише Еkathimerini.

Стовпи диму. які все ще виривалися з Euroferry Olympia під італійським прапором, показали в кадрах по грецькому державному телебаченню.

В цілому 241 пасажир і 51 член екіпажу перебували на борту, коли в п'ятницю спалахнуло полум'я, і рятувальні судна вже перемістили більшість з них на острів Корфу.

Грецька берегова охорона повідомила, що 280 людей були врятовані, але дванадцять людей все ще рахуються пропалими безвісти з 183-метрового (600-футового) порома, який загорівся недалеко від острова Корфу по дорозі з Ігуменіци, порту на заході Греції, в італійський порт Бріндізі.

За даними грецької берегової охорони, зниклі пасажири були з Болгарії, Греції, Туреччини та Литви.

"Вогонь все ще горить, і пожежні судна намагаються загасити його", - сказав міністр судноплавства Янніс Плакіотакіс телеканалу Skai в суботу.

Аерофотозйомка, опублікована грецькою береговою охороною в п'ятницю, показала ряди спалених вантажівок на почорнілій палубі після того, як полум'я охопило судно, що належить Grimaldi Lines.

Пізно ввечері в п'ятницю грецькі екіпажі врятували двох людей, болгарина і громадянина Афганістану, яких не було в офіційному списку зниклих безвісти. Вони були доставлені в лікарню Корфу, говориться в заяві компанії.

Міністерство закордонних справ Болгарії повідомило, що на борту перебували 127 громадян країни.

"Я приїжджав і їздив так багато років, але ніколи раніше не стикався з такою ситуацією", -сказав 50-річний грецький водій вантажівки Гіоргос Парлатзас, який був евакуйований з корабля, в готель на Корфу.

Пором перевозив 153 автомобілі, повідомив Grimaldi Lines.

Причина пожежі розслідується, і влада матиме більше доказів, як тільки корабель буде стояти в безпечному місці, сказав Плакіотакіс.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував про те, що У Франції чоловік випадково відключив інтернет у всьому місті: хотів, щоб його діти відклали гаджети.