У Європі спрогнозували, скільки ще триватиме війна в Україні

Захід недооцінив російську армію та економіку

Війна в Україні може тривати десятиліттями і завершиться корейським сценарієм, вважає президент Сербії Александр Вучич.

На думку сербського президента, в Україні з великою ймовірністю буде реалізовано корейський сценарій мирного врегулювання, а до того, як настане мир, відбуватимуться запеклі бої "за кожне українське село".

Він переконаний, що надалі російсько-український конфлікт не буде вирішений протягом 10, 20 або навіть 30 років.

"Нерозумно недооцінювати російську армію та економіку, яка не відчула наслідків від санкцій", - сказав Александр Вучич.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський зустрівся з кандидатом на посаду президента США від Республіканської партії Дональдом Трампом в Нью-Йорку в Trump Tower. При цьому президент Зеленський висловив подяку Трампу за можливість зустрітися, нагадавши, що їхня остання особиста зустріч відбулася п'ять років тому. "Я думаю, у нас є спільний погляд на те, що війна в Україні повинна бути зупинена, і Путін не може перемогти. Україна повинна перемогти. І я хочу обговорити з вами деталі "плану перемоги", – сказав Зеленський.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники планують у найближчі дні посилити штурмові дії на Запорізькому напрямку, заявив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин. За його словами, ворог накопичує особовий склад і техніку у районі Приютного. "Є тенденція, що ситуація в Запорізькій області буде загострюватися. За минулу добу вже було п'ять штурмів. Ми спостерігаємо тенденцію, що кількість штурмів буде збільшуватися. За інформацією нашої розвідки, ворог збирає особовий склад штурмових груп у районі Приютного", — заявив Владислав Волошин.