Орбан відреагував на План перемоги Зеленського: угорський прем'єр зробив заклик до ЄС

Орбан вкотре закликав ЄС до переговорів з Росією.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову викликав суперечки своєю заявою про війну в Україні, висловивши стурбованість щодо плану перемоги, представленого президентом України Володимиром Зеленським. У своєму дописі на Facebook Орбан зазначив, що цей план його "лякає" і закликав європейських лідерів до перемовин з Росією.

"Президент Зеленський презентував свій план перемоги. Те, що він окреслив учора в українському парламенті, більш ніж лякає", – написав Орбан, маючи на увазі наміри України продовжувати боротьбу за визволення своїх територій.

Орбан також закликав Європейський Союз змінити свою стратегію щодо України, зосередивши увагу не на постачанні зброї, а на дипломатичних заходах для досягнення миру. Він наголосив, що замість збільшення кількості зброї та підтримки військових дій, потрібно перейти до стратегії миру та припинення вогню.

"Але це не означає більше воєн, більше небезпечної зброї і зброї далекого радіусу дії, але це означає, що нам потрібно перейти від стратегії війни до стратегії миру. Нам потрібне припинення вогню і мирні переговори" – зазначає угорський "друг Путіна".

Угорський прем'єр закликав лідерів ЄС, зокрема канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона, якнайшвидше ініціювати переговори з Росією "від імені всього Євросоюзу". Орбан неодноразово демонстрував проросійську позицію, що викликає критику з боку інших європейських країн.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Орбан придумав, як допомогти Трампу зістрибнути з "гачка" допомоги Україні. Одіозний прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан фактично відкрито погрожує заблокувати допомогу Україні. Цей крок може допомогти кандидату в президенти США від Республіканської партії Дональду Трампу у разі перемоги на виборах відмовитися від подальшої підтримки України у війні.