Головна Новини Світ Європа Польща на межі локдауна: закриваються школи, торгові центри, магазини, залучаються іноземні медики
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща на межі локдауна: закриваються школи, торгові центри, магазини, залучаються іноземні медики

У медичних установах Польщі зараз знаходяться понад 18,5 тис.хворих COVID-19, з них близько 1 625 підключені до ШВЛ

4 листопада 2020, 16:46
Поділіться публікацією:

У Польщі зареєстрований найвищий показник захворюваності коронавірусом — за добу захворіли майже 25 тис. осіб, померло за попередні 24 години 373 пацієнти.

Польща на межі локдауна: закриваються школи, торгові центри, магазини, залучаються іноземні медики

Фото: Reuters

Через неконтрольоване зростання захворюваності, відсутність місць в лікарнях, влада країни закриває непродовольчі магазини в торгових центрах і всі розважальні установи, сподіваючись таким чином стримати поширення коронавірусу. Про це сьогодні оголосив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

"Все установи культури — театри, кіно, галереї — будуть тимчасово закриті. Ми хочемо обмежити мобільність пересування. Обмеження контактів — це єдиний ефективний спосіб", — заявив Моравецький.

Також прем'єр країни підкреслив, що анонсовані обмеження будуть діяти протягом трьох тижнів, починаючи з 7 листопада. Якщо дані заходи не стануть результативними, буде введений загальнонаціональний карантин.

Крім того, влада Польщі намагаються вирішити дефіцит ліжкомісць в лікувальних закладах. Найближчим часом будуть розгорнуті додаткові ізолятори. Їх кількість буде збільшено в півтора раза — з 6 500 до 10 000. У них будуть проходити лікування ті, хто не мають можливості лікуватися за місцем проживання.

Також МОЗ Польщі вводить систему медичного догляду за хворими в домашніх умовах. Відомо, що результати експрес-тестів будуть прирівняні до результатів тестів ПЛР. Крім того, всі, хто контактував або проживає з інфікованим хворим, будуть відправлені на карантин автоматично.

Через брак медперсоналу, Польща готова залучати іноземних медиків. Про це в інтерв'ю виданню Dziennik.pl заявив заступник міністра охорони здоров'я Польщі Славомир Гадомський.

"Ми хочемо залучити до роботи іноземних лікарів. Припускаємо, що понад тисячу осіб. Також багато іноземні лікарі вже знаходяться в процесі нострифікації диплома. Ці люди зможуть швидше почати працювати в Польщі", — розповів Гадомський.

Також він підкреслив, що в першу чергу мова йтиме про фахівців з Білорусі та України через відсутність мовного бар'єра. Також представник МОЗу Польщі зазначив, що багато таких фахівців вже переїхали в країну.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що через дефіцит ліжкомісць Франція відправить частина пацієнтів з коронавірусів в Німеччину. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини