Головна Новини Світ Європа Польща переходить до практично повної заборони абортів
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща переходить до практично повної заборони абортів

У Польщі проходять масові протести через заборону абортів

24 жовтня 2020, 05:30
Поділіться публікацією:

Верховний суд Польщі ухвалив рішення, що аборти через дефекти плода є неконституційними, що призвело країну до майже повної заборони на переривання вагітності і викликало гнівні протести в Варшаві. Про це пише CNN.

Польща переходить до практично повної заборони абортів

У країні й раніше були одні з найжорстокіших норм щодо абортів в Європі. Тепер аборти дозволятимуть тільки у випадках зґвалтування, інцесту або коли життя матері знаходиться в небезпеці.

Уряд Польщі вже кілька місяців робить кроки щодо подальшого обмеження абортів, що викликає тривогу серед активістів руху "За права жінок" і правозахисників.

Близько 98% абортів в Польщі були зроблені в результаті дефектів плоду, що означає, що постанова забороняє практично всі процедури переривання вагітності, що відбуваються в країні. Активісти заявляють, що через такого рішення жінки будуть змушені виношувати дитину, знаючи при цьому, що він не виживе під час пологів.

Постанова Конституційного суду Польщі ознаменувало собою перша зміна польського закону про аборти з 1993 року, яке було прийнято після багаторічних зусиль правого уряду країни щодо обмеження доступу до переривання вагітності.

Раніше "Коментарі" писали, що уряд Нової Зеландії взяло законопроект, який дозволяє жінкам робити аборти та виключає такий вчинок із закону про злочини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини