Польща оголосила нову ініціативу для України

Єврокомісія та Польща створили ініціативу, яка буде шукати українських дітей та шукати механізм їх повернення та покарання винних.

Польща спільно з Єврокомісією збирається шукати українських дітей, які вивезла чи викрала Російська Федерація. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

На тимчасово окупованих територіях України російські представники окрім катувань місцевого населення також викрадають дітей і вивозять їх на територію РФ. Точне місце перебування і кількість вивезених українських дітей залишається невідомою.

"Місцеперебування багатьох із цих дітей невідоме. Оцінки дуже різні, але навіть найстриманіші говорять про щонайменше шість тисяч задокументованих випадків краж дітей", - зазначає міністр у справах Євросоюзу Шимон Шинковський вель Сенк.

Польща оголосила, що спільно з Єврокомісією буде здійснювати пошук українських дітей. В діяльність групи входитимуть слідчі дії для збору доказів про викрадення, а також створення механізму дій, який зможе розв'язати проблему.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відреагував на ініціативу ЄС та подякував союзникам.

"Єврокомісія і Польща розпочинають ініціативу з пошуку дітей, незаконно викрадених з України Росією. Ми вдячні Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн і Матеушу Моравецькому. Треба повернути в Україну викрадених дітей і покарати Росію за злочини", - заявив Шмигаль.

Наразі у світі США повідомлялось про 6 тис. вкрадених українських дітей, проте реальна цифра ймовірно набагато більша.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шмигаль пояснив, як уряд закриє дефіцит бюджету в 38 млрд.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра України, який відповів, коли буде примирення з Росією