Прем'єр Словаччини зробив скандальну заяву про обстріли Києва: що він сказав

Словацький прем'єр опинився у центрі скандалу через провокаційну заяву про обстріли Києва

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що у Києві "абсолютно нормальне життя", попри ракетні обстріли РФ. Про це повідомляє видання Refresher.sk, передає портал "Коментарі".

Журналісти запитали у Роберта Фіцо, чому він зустрінеться з українським прем'єр-міністром Денисом Шмигалем в Ужгороді, тоді як у Києві він зміг би побачити на власні очі наслідки російсько-української війни. На що прем’єр Словаччини відповів: "Ви справді думаєте, що в Києві війна? Ви ж не серйозно, я сподіваюся. Там абсолютно нормальне життя".

Роберт Фіцо додав, що не бачить ніякої різниці, де зустрічатися з Денисом Шмигалем – у Києві чи Ужгороді, а тому не розуміє, навіщо йому їхати до української столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заявив, що вже визначені конкретні дати, коли будуть підписані нові договори про гарантії безпеки для України. За словами українського президента, це будуть "сильні двосторонні угоди". "Січень і лютий мають принести відповідні результати. Уже є конкретні дати, коли можуть бути нові й сильні документи", — заявив Володимир Зеленський.

"Коментарі" також писали, що керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів, що перехід до оборони зазвичай призводить до замороження війни, на що Україна не може погодитися у російсько-українському протистоянні. Керівник Офісу президента наголосив, що "рішення полягає не в тому, щоб зупинитися, а в тому, щоби бути реалістами та бути разом з нашими партнерами". За словами Андрія Єрмака, ситуація на фронті складна, однак мотивація українських воїнів дуже висока.