Президент Молдови розповіла, до кого звернеться, якщо Росія розпочне війну проти її країни

У разі нападу Росії на Молдову може початися конфлікт із залученням країни НАТО

Офіційна влада Молдови готова просити допомоги у сусідньої Румунії, якщо військовий конфлікт з України перекинеться і на територію Молдови. У такому разі після погіршення відносин з Москвою Молдова проситиме військову допомогу у країни НАТО. Про це заявила президент Молдови Майя Санду після зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Deschide.

Майя Санду зізналася, що сьогодні влада готується до самих песимістичних сценаріїв. Якщо ж ситуація погіршиться настільки, що російським військам буде віддано наказ напасти на Молдову, то влада звернеться до сусідньої Румунії за допомогою.

У свою чергу, президент Румунії Клаус Йоханніс гарантував, що румунський народ готовий буде підтримати сусідню Молдову незалежно від того, чим закінчиться війна Росії проти України.

"Ми залишаємося найближчими до Республіки Молдова і не залишаємо вас, незалежно від сценарію, в якому ми всі опинимося в результаті цієї злощасної війни, яку розв'язала Росія проти України", - зазначив президент Румунії.

Варто нагадати, парламентарі Молдови проголосували за продовження надзвичайного стану в країні, яке було запроваджено у зв'язку з війною Росії проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на Заході прогнозують перелом у війні на користь України: які шанси на це чекати на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ ще ближче до визнання державою-спонсором тероризму : що це означає – до чого може призвести.