"Росія виграє": Орбан зробив новий прогноз про майбутнє Заходу та України

Орбан упевнений, що Київ ніколи не стане частиною ЄС і НАТО.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив думку, що керівництво Росії є "гіперраціональним" і передбачив, що Україна ніколи не зможе реалізувати свої надії на вступ до Європейського союзу або НАТО. Орбан заявив, що в найближчі десятиліття, а можливо, і століття, Азія стане домінуючим центром світу, назвавши Китай, Індію, Пакистан та Індонезію майбутніми великими державами.

Орбан також зазначив, що західні країни підштовхнули Росію до об'єднання з азіатськими державами, і що Росія проявила економічну гнучкість, адаптуючись до західних санкцій після вторгнення до Криму в 2014 році. Він також вважає, що позиція Росії у світових справах є раціональною і передбачуваною, на відміну від "слабкості" Заходу.

Орбан також висловив думку, що Росія здобула міжнародний вплив через свою протидію ЛГБТК+ спільноті, що, на його думку, є найсильнішою міжнародною привабливістю російської "м'якої сили".

Він упевнений, що Україна ніколи не стане членом ЄС або НАТО через брак коштів у європейців. Орбан заявив, що ЄС повинен відмовитися від своєї ідентичності як політичного проекту і стати економічним та оборонним проектом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Орбан зробив нові скандальні заяви про війну в Україні. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Росія не здасться у війні проти України, тому для її закінчення потрібен зовнішній вплив. Угорський політик стверджує, що попри великі втрати жодна з країн не хоче миритись.

Віктор Орбан виступив перед своїми прихильниками у літньому таборі Тушваньош у Румунії. Під час своїх заяв угорський лідер розповів, що попри великі втрати на війні, ні Росія, ні Україна не хочуть йти на мир, адже обидві країни вірять, що можуть перемогти. За словами Орбана, українці вважають, що здатні на самооборону, а росіян спровокувало НАТО.