Румунію паралізував потужний снігопад : подробиці про стихію

В Румунії тисячі місцевих мешканців залишились без електрики через потужний снігопад

На території Румунії тисячі місцевих мешканців залишені без електрики через потужний снігопад. Кілька автомагістралей перекриті через наметені хуртовиною замети та дерева, які впали на проїжджу частину.

Про це інформує Digi24.

Майже на половині території цієї європейської країни погосподарював сильний снігопад.

Дуже складною є становище в населених пунктах повіту Альба, в місцевості Апусени – це гірський масив на заході Румунії та на території масиву Себеш, це - південна частина Карпат. В ніч з суботи на неділю там зафіксовано проблеми на багатьох трансформаторних станціях, що подають живлення для майже 4 тисяч мешканців, та на численних лініях електропередач.

Було зафіксовано декілька особливих випадків, коли румунські рятувальники буквально витягали з величезних заметів автівки з пасажирами, які саме таким чином були заблоковані на дорогах.

За прогнозом місцевих метеорологів після сильної хуртовини прийде великий холод, температура повітря в гірських районах країни понизиться та буде показувати до -15 градусів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в У Японії потужний снігопад забрав велику кількість життів.Так, повідомляється, що в суботу, 24 грудня, раптовий потужний снігопад, який був зафіксований на півночі Японії, забрав життя понад 13 людей.Крім цього, понад 80 місцевих жителів отримали травми різного ступеня тяжкості, а близько 10 тисяч домогосподарств залишилися без електроенергії. Люди виявилися не готовими до "натиску" стихії та були абсолютно не підготовлені до раптового снігопаду. Було зафіксовано збій у роботі міського транспорту, а також порушено рух поїздів.