Головна Новини Світ Європа Ще одна країна Європи заявила про локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна Європи заявила про локдаун

Жорсткий карантин в Австрії триватиме до середини січня

18 грудня 2020, 14:17
Поділіться публікацією:

Ще одна країна Європи заявила про локдаун

Влада Австрії заявила про наміри ввести локдаун. Це буде вже третій за рахунком жорсткий карантин в країні. Планована дата введення обмежень для громадян — після Різдва. Орієнтовно, локдаун буде діяти до 18 січня.

Під час карантинних обмежень в Австрії заборонять роздрібну торгівлю — виняток становитимуть лише аптеки і продуктові супермаркети. У планах уряду також заборонити вільне пересування громадян. Школам дозволять працювати з 7 січня, але на час карантину виключно в онлайн режимі.

Масове тестування громадян на коронавірус збираються провести 16 і 17 січня. Для людей з позитивним результатом буде обов'язковий режим самоізоляції.

Однак, для того, щоб подібні плани ввели в дію, необхідна згода як центрального уряду, так і влади федеральних штатів. Саме сьогодні, 18 грудня і повинні пройти консультації, на яких буде прийнято остаточне рішення.

Як повідомляв портал "Коментарі", більшість українців виступають за введення тотального карантину. Таке твердження висловила соціологічна група "Рейтинг". Відомо, що соціологічне опитування представники організації провели з 12 по 14 грудня.

Так, стало відомо, що 56% підтримують рішення Кабміну про введення локдауну з 8 січня, 41% — виступають проти таких заходів. 52% опитуваних впевнені, що пандемія зійде нанівець після жорстких карантинних заходів, 45% — не впевнені в такому результаті.

Тим часом Міносвіти і науки пропонує середнім навчальним закладам продовжити зимові канікули на час локдауна, який буде введений по всій території України з 8 до 24 числа наступного місяця. Главам місцевих департаментів освіти вже направили відповідні вказівки. Про це служба по зв'язках з громадськістю відомства. У Міністерстві посилаються на заборону відвідувати школи як державної, так і приватної видів власності, тому установи можуть на цей час відпустити учнів на відпочинок.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини