Шокуючі плакати в Тбілісі: "Грузинська мрія" залякує виборців війною в Україні

Провладна партія Грузії маніпулює війною в Україні під час передвиборчої кампанії.

Провладна проросійська партія "Грузинська мрія" вивісила нові передвиборчі банери в Тбілісі на яких закликає обрати мир, залякуючи грузинів наслідками війни в Україні.

Співробітниця Transparency International Georgia Кеті Шошіашвілі опублікувала на платформі X серію фотографій з вулиць Тбілісі, де партія "Грузинська мрія"розмістила нові передвиборчі плакати.

На одному з банерів з одного боку фотографія розбомбленого російською армією Маріупольського театру, а також перекреслений номер опозиції на виборах та напис "Ні війні". Тоді як з іншого боку показано грузинський театр у Сенакі з повідомленням "Оберіть мир" та номером партії "Грузинська мрія".

Передвиборчий банер "Грузинської мрії"

На іншому плакаті подібним чином розміщена церква в Донецьку, яку знищила армія РФ. З іншого боку - Цмінда Самеба (Собор Святої Трійці) в Тбілісі.


Передвиборчий банер "Грузинської мрії"

Також подібні плакати з’явились і у муніципалітеті Боржомі. Там показано зображення розбомбленого класу з одного боку, а з іншого – цілий шкільний клас грузинської школи. За словами Кеті Шошіашвілі "партія "Грузинська мрія" цими плакатами каже, що вони пропонують мир, а вибір Заходу означає війну".

Парламентські вибори в Грузії заплановані на 26 жовтня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе розповів, що грузинська влада довго не могла говорити правду та пояснив, хто, на його думку, винен у російському вторгненні у 2008 році.

Також "Коментарі" писали, що грузинська влада усе більше копіює Росію. На який крок пішли цього разу.