Головна Новини Світ Європа Скандал з вакцинацією в Польщі: чому першими щеплення отримали знаменитості
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал з вакцинацією в Польщі: чому першими щеплення отримали знаменитості

Уряд планує розслідувати даний інцидент

4 січня 2021, 09:33
Поділіться публікацією:

У Польщі розгорівся справжній скандал через розподіл вакцин проти коронавірусного захворювання. На нульовому етапі масового щеплення в країні, замість медичних працівників першими вакцину позачергово отримали 18 знаменитостей. До їхнього число потрапили акторки Крістіна Янда, Марія Северин, польський екс-віце-прем'єр Лєшек Міллер та інші.

Скандал з вакцинацією в Польщі: чому першими щеплення отримали знаменитості

ФОТО: З відкритих джерел

На думку співробітників Варшавського медичного університету, досі невідомо, чому саме ці люди зробили щеплення першими. Однак в університеті спробували виправдатися, заявивши, що нібито незалежно від вакцин, призначених для медиків, заклад отримав кілька сотень вакцин від державного управління матеріальних резервів.

Глава управління Міхал Кучмеровскі запевняє, що Варшавський університет не одержував додаткових доз препарату, тим більше для позачергової вакцинації знаменитостей. За його словами, вакцина була призначена виключно для медиків.

"Інформація в ЗМІ про відомих людей, в тому числі про людей зі світу культури та політики, які були вакциновані позачергово — це справжній скандал", - прокоментував прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Польська актриса Марія Северин, яка вакцинувалася проти коронавірусу, записала спеціальне відеозвернення, в якому вибачилася за отримане позачергово щеплення.

До слова, кампанія вакцинації проти коронавірусного захворювання розпочалася в Польщі 27 грудня.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Ізраїль лідирує серед країн, які швидше за всіх вакцинують населення. Станом на 1 січня країна  змогла вакцинувати близько 12% населення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь.

4 січня 2021, 10:54

А у нас первыми вакцинируют различных слуг. И скандала никакого не будет. А народ как нибудь сами.


Новини