Головна Новини Світ Європа Швеція закликала ОБСЄ не забувати про війну на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція закликала ОБСЄ не забувати про війну на Донбасі

Міністр закордонних справ Швеції розповіла про загрозу неврегульованих конфліктів

3 грудня 2020, 18:19
Поділіться публікацією:
Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде під час 27-ї Міністерської ради Організації з безпеки і співпраці в Європі, заявила, що російсько-український збройний конфлікт не припиниться найближчим часом, причому це стосується як Донбасу, так і Криму.
"З усіх викликів, які стоять перед нами, неврегульовані конфлікти є найбільш серйозними. Режим припинення вогню на Сході України, звичайно, вітається, але він все ж залишається крихким. Конфлікт в і навколо України — досі далекий від свого завершення. І це стосується Сходу України і Кримського півострова", — заявила глава МЗС Швеції, яка головуватиме в ОБСЄ в 2021 році.
Під час свого виступу Лінде також звернула увагу на конфлікт в Нагірному Карабаху, заявивши, що трагічна загибель людей "показує, що будь-які неврегульовані конфлікти супроводжують ризиками".
За словами міністра, коли Швеція почне головування в ОБСЄ в 2021 році, то головний пріоритет надаватиметься тому, щоб "виконати основні функції ОБСЄ" і "відстоювати європейський порядок, заснований на безпеці".
Як повідомляло видання "Коментарі", США на віртуальному засіданні міністрів ОБСЄ піднімуть тему війни на Донбасі. Заступник державного секретаря США Стівен Бігун завтра під час віртуальної зустрічі Ради міністрів ОБСЄ планує підняти питання військових дій на сході України, які, незважаючи на домовленості про тишу, порушуються з боку російських бойовиків. Про це повідомили в Державному департаменті США.

Швеція закликала ОБСЄ не забувати про війну на Донбасі

Анн Лінде закликала не забувати про Донбас



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини