Головна Новини Світ Європа У Білорусі сьогодні почалося дострокове голосування на президентських виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі сьогодні почалося дострокове голосування на президентських виборах

Основне голосування відбудеться в неділю, 9 серпня

4 серпня 2020, 14:45
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 4 серпня, в Білорусі стартувало дострокове голосування на президентських виборах. Воно буде проходити з 4 по 8 серпня включно. Про це повідомляє інформаційне агентство "Белта".

У Білорусі сьогодні почалося дострокове голосування на президентських виборах

Фото Леоніда Щеглова, Олександра Хитрова, " Белта"

Дострокове голосування в Білорусі пройде для тих, хто не зможе прийти на виборчі дільниці в день виборів, які відбудуться в найближчу неділю, 9 серпня.

Повідомляється, що громадянам Білорусі не потрібно пред'являти якісь документи, які б підтверджували офіційні причини того, чому людина вирішила проголосувати достроково. Бюлетені видають при наявності паспорта, військового квитка (для солдатів-строковиків), службового посвідчення працівника держструктури або водійських прав. Також проголосувати можна і за пенсійним посвідченням, посвідченням інваліда з фото, студентським квитком. Якщо виборець втратив паспорт або його вкрали, то на ділянку йому потрібно взяти з собою довідку з органів внутрішніх справ, що підтверджує особу громадянина.

У Білорусі не будуть проводити дострокове голосування на дільницях, утворених в санаторіях, профілакторіях, будинках відпочинку, лікарнях та інших організаціях охорони здоров'я, які надають медичну допомогу в стаціонарних умовах. Таких налічується 231. Вибори президента Білорусі будуть проходити на 5767 ділянках, 44 з яких знаходяться за межами країни. Проголосувати за президента повинні 6 844 932 особи.

Раніше "Коментарі" писали, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив Білорусь взяти участь у зустрічі представників "Люблінського трикутника", до якого входять Україна, Польща і Литва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини