Головна Новини Світ Європа У Білорусі заявляють про політичне переслідування конкурента Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі заявляють про політичне переслідування конкурента Лукашенко

Білоруські правозахисники заявили, що кандидат у президенти Віктор Бабарика є політв'язнем

21 червня 2020, 21:23 comments1364
Поділіться публікацією:

Едуарду Бабариці, сину претендента на посаду президента Білорусі Віктора Бабарики, пред'явили звинувачення. Згідно з даними видання Deutsche Welle, самому кандидату в президенти і його синові обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. У штабі кандидата в президенти Білорусі повідомили, що оскаржать постанова.

У Білорусі заявляють про політичне переслідування конкурента Лукашенко

Адвокат Дмитро Лоевский розповів про події ЗМІ, але так і не відкрив інформацію щодо того, в чому звинувачують політика. Він нібито дав підписку про нерозголошення матеріалів справи.

Відомо, що білоруського політика і його сина затримали 18 червня. Вже 19 червня генпрокурор Білорусі Олександр Конюк заявив, що особи, які проходять по справі "Белгазпромбанка", який з 2000 року очолював Бабарика, були причетні до подій, які несуть загрозу національній безпеці держави. У підсумку розслідуванням кримінальної справи зайнялися органи державної безпеки.

У п'ятницю, 19 червня, правозахисники заявили про те, що Бабарика є політв'язнем. Крім того, звільнення політика також вимагає ЄС.

Також варто відзначити, що ініціативна група Бабарики зібрала майже 435 тис. підписів за його висунення в кандидати в президенти відповідного мінімуму в 100 тис. підписів. А вчора штаб Бабарики подав документи в Центральний виборчий комітет Білорусі для його реєстрації кандидатом у президенти. Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня.

Раніше "Коментарі" писали, що президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, яким відправив уряд країни у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини