У Чорному морі на міні підірвався нафтовий танкер

У Чорному морі знову підірвалось судно на міні

15 жовтня біля берегів Румунії в Чорному морі нафтовий танкер під прапором Ліберії підірвався на міні. Про це повідомляє Sky News.

У повідомленні йдеться, що танкер Ali Najafov зазнав невеликих пошкоджень внаслідок вчорашнього інциденту. Також повідомляється, що екіпаж судна не постраждав.

За словами очільника консалтингової компанії Bosphorus Observer Йорука Ісіка, танкер у цей час знаходився біля каналу Суліна.

Стало відомо, що це вже друге судно цього місяця, що підірвалося на морській міні в морі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про вибух на вантажному судні поблизу Румунії. Румунська влада повідомила, що вранці 20 вересня стався вибух на вантажному судні у Чорному морі поблизу портового міста Суліна. Ймовірно, корабель натрапив на міну.

На повідомлення про вибух Румунія відправила на місце інциденту тральщик та водолазів. Служби надзвичайних ситуацій евакуювали 12 осіб з пошкодженого корабля.

Екіпаж судна заявив, що вибух міг статись через морську міну часів Другої світової війни. Влада Румунії поки не підтвердила причину вибуху.

Відомо, що війна в Україні спричинила значні ризики у чорноморському регіоні. На території Румунії знаходили російські безпілотники. Крім того, поблизу курортного селища в Болгарії виявили російський дрон з вибуховим зарядом, що перебував у водах Чорного моря.

країна НАТО заявила про порушення свого повітряного простору російським дроном. Безпілотники РФ вчергове виявили на території Румунії. Президент країни Клаус Йоганіс заявив, що це "непристойне порушення".