У Європі визнали велику помилку щодо Росії, яку ЄС робить знову

Європа назвала великою помилкою залежність від російського газу.

Прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен заявила, що Європа раніше була залежна від російської нафти та газу, а тепер потрапляє під подібний вплив з боку Китаю, однак у сфері технологій. За її словами, це "велика помилка", а рішенням може стати власний розвиток технологій.

Як повідомляє видання Financial Times, прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен виступила на безпековому форумі Globsec, де вказала на зростаючу залежність Європи від китайських технологій порівнявши ситуацію з впливом на Європу російського газу.

"Ми були занадто залежні від російського газу і нафти, і зараз ми повторюємо те ж саме з Китаєм у багатьох технологіях, що є великою помилкою", - сказала Фредеріксен.

Прем'єр-міністрка Данії заявила, що Європа повинна більше інвестувати у сласні розробки та технології. Крім того, Фредеріксен закликала європейців змінити "наше ставлення, наш погляд на світ, який базується на мирному часі".

Генсек Ради нацбезпеки Тайваню Джозеф Ву, який також виступав на міжнародному форумі заявив, що Європа може не лише зосередитись на власному розвитку промисловості, а зменшити залежність від Китаю завдяки своїм партнерам, створивши "стійкий демократичний ланцюг поставок" з США, Японією, Південною Кореєю і Тайванем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Метте Фредеріксен розповіла про готовність Данії передати Україні винищувачі F-16 ще на початку повномасштабного вторгнення Росії.

Також "Коментарі" писали про Австрію, яка вирішила змінити свою політику щодо Росії перед виборами та прийняла важливий документ.