У Європі знайшлися лідери, які похвалили Орбана за візит до Москви

Прем'єр Словаччини Фіцо заявив, що приєднався б до Орбана, якби здоров'я йому дозволило

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вперше з'явився на публіці після замаху у травні. У своїй промові він "захопився" візитом прем'єр-міністра Орбана до російського диктатора Володимира Путіна і заявив, що приєднався б до поїздок Київ та Москву, якби здоров'я дозволяло. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Teraz.sk.

"Я хочу висловити своє захоплення прем'єр-міністру Угорщини за те, що він без вагань поїхав до Києва та Москви... Якби мій стан здоров'я дозволяв мені виїхати, я б із задоволенням приєднався до нього", - заявив Фіцо у своєму виступі з нагоди Дня святих Кирила та Мефодія, державного свята у Словаччині.

Фіцо також повторив заклик до мирних переговорів між Україною та Росією.

"Недостатньо, повторюю, недостатньо мирних переговорів, мирних ініціатив", - заявив Роберт Фіцо.

Нагадаємо, одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан учора прибув до Москви. Прес-служба угорського політика назвала поїздку "миротворчим" візитом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – візит до Путіна був останньою краплею терпіння: між Угорщиною та Німеччиною стався конфлікт.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Віктор Орбан із неанонсованим візитом прибув до Києва, де провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема угорський лідер запропонував українському президентові невідкладне припинення вогню для подальших переговорів. Які цілі мав Орбан, приїхавши до Києва? Чи можна припустити, що він міг передати таємне послання Володимиру Зеленському від Трампу чи Путіна, до яких Орбан не приховує своєї лояльності? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.